Juni 2020:

Corona in Nederland en Corona ook in Pakistan:

 

We waren net terug voordat alles in lockdown ging, ook Pakistan.

Hebben we hier allerlei noodmaatregelen door de overheid, dat vangnet ontbreekt in Pakistan. Dus alle gezinnen met een kind met een beperking die afhankelijk zijn van "daily wages” en die niet meer mogen werken, hebben het erg zwaar.

Verschillende projecten zijn dan ook begonnen met de ondersteuning door voedselpakketten (eigenlijk dus een voedselbank maar dan op z’n Pakistaans).

We hebben al een kleine financiële input daarvoor gegeven. Zie voor doneer-opties onderaan.

 

Verder is de internationale Aziatische CP/ergotherapie conferentie uiteraard ook niet doorgegaan. Wanneer wel: onbekend.

Maar achter de schermen wordt er wel doorgewerkt aan het afronden van het STEP logboek.

Deze is vertaald in URDU en heeft vanuit de cursisten nog een input/verandering gekregen en kan nu na de lockdown gebruikt gaan worden. Samen met Angelique (van Lilianefonds en Enablement) en Debbie ben ik aan het kijken wat er verteld moet worden op de conferentie.

En bekijken we ook hoe we de therapeuten (mn. de ergotherapeuten van Pakistan bij onze projecten kunnen betrekken en ook hoe zij een supervisie rol zouden kunnen gaan vervullen.

We zijn er tijdens onze training ook al een paar tegen gekomen waar we goed mee zouden kunnen gaan samenwerken. (des te meer jammer dat de conferentie niet doorging, dan hadden die contacten al geformaliseerd kunnen worden).

 

Doneer actie: 

 

 

 

Januari 2020:

special kids Pakistan gaat voor kinderrolstoelen

We zoeken financiën om in Pakistan hulpmiddelen, passend voor de kinderen aan te schaffen

Meer informatie via www.doneeractie.nl

November 2018:

Trainingen aan kinderrevalidatieprojecten in Pakistan

 

Van 27 oktober tot 26 november zijn Karin en Tjitske in Lahore/Pakistan geweest, we waren daar om trainingen te verzorgen op 2 kinderrevalidatiecentra. De centra's lagen op ongeveer 1 uur rijden van Lahore en waren elke dag tot 14.00 uur open, in deze uren keken we met de therapeuten mee en probeerden samen met hun het geleerde in de praktijk te brengen. We gaven 3 keer een hele dag cursus. De therapeuten waren na afloop erg enthousiast over de trainingen en zullen proberen om de nieuwe kennis te implementeren. Verder waren ze van plan om al op korte termijn bij een andere revalidatiecentrum te gaan kijken. We hebben in de afgelopen jaren ook de therapeuten van dit centrum geschoold en samen zouden ze elkaar goed kunnen stimuleren en veel van elkaar kunnen leren

 
 

De cursisten zijn druk met elkaar aan het overleggen over welke vragen van de ouders pak je eerst op en hoe pak je de therapie aan

Druk bezig met het observatieformulier, onderling overleggen om duidelijk te krijgen wat er nu precies wordt bedoeld. 
De moeder met haar kind was erbij om samen met de therapeut het observatieformulier in te vullen

Karin met een kindje; 1 van de punten die we tijdens de cursus behandelden was dat therapie leuk moet zijn voor het kind, dus eerst contact maken en daarna pas aan de slag!

De wandelwagen waar deze jongen in zit komt uit Nederland. Tijdens een van onze eerdere acties is deze wandelwagen verscheept naar Pakistan. Fijn om te zien hoe goed de buggy gebruikt word en hoe blij de moeder er mee is.

Alle therapeuten met hun dik verdiende certificaat