Income generating: Khanewal

 

Special Kids Pakistan hamert elke keer weer op income generating activities van de projecten. Dat is heel moeilijk maar toch zo belangrijk. In Khanewal zijn ze daarom nu een kleine geitenboerderij gestart; investeren en dan daar een klein inkomen uit halen, wat gebruikt voor in het project. Special Kids Pakistan heeft hen een beginkapitaal kunnen doneren.
Sada-e-Umeed is een klein revalidatiecentrum in Khanewal en de dorpen er omheen. We hebben dit team al regelmatig training gegeven. Het enthousiasme van de revalidatiewerkers is groot, de ouders en de kinderen maken er elke keer weer een feestje van.

De inkomsten zijn echter elke dag/week/maand weer de grootste bron van zorg, minimale salarissen, kinderen hebben hulpmiddelen nodig, spelmaterialen, of gewoon pen en papier of een laptop voor de dossiervorming. In Pakistan wordt er door de overheid geen geld gegeven voor (kinder-)revalidatie, als project ben je dan afhankelijk van:

- een klein beetje ‘fee’ wat de ouders van de kinderen kunnen betalen

- gulle gevers (een rijke oom in Dubai werkzaam)

- fondsen vanuit het buitenland.

Helaas zijn die fondsen slecht bereid voor een land als Pakistan te geven: “Pakistan geeft geld aan verkeerde dingen uit”, “we geven niet voor salarissen” “ we geven niet voor runningcosts” zijn veel gehoorde redenen.

 

Sponsort u mee ? Special Kids Pakistan: NL 38 TRIO 0197 7647 97